• Telefoonnummer0475-591505
  • Kraaiakkerweg 35a6081EK Haelen

Huisarts, Eric Deckers

BIGnr: 19029067301
Aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.

Op 29 november 1966 word ik geboren en groei op in Haelen aan de Nunhemseweg 44. Na het behalen van mijn VWO-diploma aan Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn start ik met de opleiding tot verpleegkundige in het St.Laurentiusziekenhuis te Roermond.

Ondanks het feit dat verpleegkundige ook een prachtig vak is, besluit ik toch te kiezen voor een studie geneeskunde. Omdat ik hiervoor pas het derde jaar ingeloot word, heb ik de opleiding tot verpleegkundige inmiddels voltooid en werk ik één jaar als verpleegkundige in het Canisius Wilhelmina-ziekenhuis te Nijmegen, afdeling Maag/darm-ziekten. Het tweede jaar van uitloting voor Geneeskunde studeer ik Gezondheidswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1992 loot ik in voor de studie Geneeskunde, doe de eerste 4 jaar in Nijmegen en vervolgens de co-schapsjaren in Maastricht. Na het behalen van mijn basisartsdiploma werk ik een jaar als arts in twee verpleeghuizen. Hier ontmoet ik Marjo Brandts, mijn echtgenote en assistente in onze praktijk.

Eigenlijk is al vroeg in de studie duidelijk dat mijn uiteindelijke keuze op de huisartsgeneeskunde zal vallen. Een breed vakgebied met veel mogelijkheden voor een eigen invulling in de uitoefening ervan. Het belangrijkste argument voor mij om huisarts te worden is het feit dat je dan “dokter tussen de mensen” kunt zijn, dit lukt veel moeilijker als je in een ziekenhuis/instelling werkt.

Ik volg de huisartsenopleiding in Maastricht en in mijn laatste opleidingsjaar ben ik huisarts-in-opleiding in Haelen, in de praktijk van Frans Smeets. In de loop van dat jaar wordt mij de mogelijkheid tot overname van de praktijk aangeboden, waar ik volmondig “ja” tegen gezegd heb. Aanvankelijk deel ik de praktijk met Frans Smeets, deze beëindigt zijn actieve huisartsencarrière per 1-1-2004 waarna ik de praktijk op de huidige lokatie (voormalige kleuterschool “de Ukkepuk”) als solist voortzet.

Naast het huisartsenwerk ben ik onder andere actief in het carnavalsgebeuren (Jeugdprins van de Vreigeliers in Haelen (1986), oud-lid van de Raad van Elf van “de Kwakkert” in Heythuysen, buuttereedner/tonprater, medeschrijver van de vastelaovesgezèt in Heythuysen). Ook geniet ik van vakanties/uitstapjes in Nederland en het buitenland (“Haet dae noe alwéér vakantie!?”) en lees ik graag.

Eric Deckers.